Avem 296 de retete in 98 categorii!

Ultimele Retete
You need flash installed to view this header!
Mochi cu unt de arahide: Date Added: 12 Apr 2013
Listed in: Retete mancare japoneza

Ingrediente

3 cani de apa
1 cană de zahăr tos
1 cutie mochiko ( făină de orez dulce )
Katakuriko (amidon de cartofi)

Umplutura
1 ceasca unt de arahide
1/4 ceasca de miere

Instructiuni de preparare

Pentru a face umplutura, se combina untul de arahide si mierea. Se pune amestecul la rece, pana cand se intareste, cateva ore sau peste noapte.

Se fierbe apa. Se adauga zaharul si se amesteca, pana cand se dizolva. Se adauga Mochiko, putin cate putin, amestecand constant. Se continua amestecarea, la foc mediu, pana la omogenizare.

Se pune coca pe o suprafata presarata cu katakuriko. Se raceste usor. Se mai presara katakurico si se framanta pana cand coca este fina. Se modeleaza sub forma cilindrica.

Se rupe o bucata de 4 cm din coca si se turteste pana cand devine un cerc. Se pune o lingurita de umplutura in centru. Se impaturesc marginile in jurul umpluturii si se ciupesc, pentru sigilare.

Ajunge pentru aproximativ 24 de mochi.

Variatii: Pentru mochi de capsune, se invelesc capsunele in koshi-an (pasta de fasole dulce), apoi se infasoara in coca mochi. Se adauga colorant alimentar rosu in apa clocotinda, daca se vrea colorarea cocai in roz. Pentru mochi cu unt de arahide si ciocolata, se inlocuieste mierea cu sos de ciocolata in umplutura.

Foto Reteta: Comentarii (0):

This recipe currently has 0 comments. Add your own comment in the right hand menu.

 

Mediu Rapid:

Add New Recipe Contact us about this Recipe Tell a Friend about this Recipe Printer Friendly Version

Voteaza Reteta:
  • Currently 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 2.0/5 (5 votes cast)

Posteaza comentariu:

For spam prevention, enter code: Code:

Navigare pe Categorii:

Retete din aceeasi categorie:

Sos japonez pentru creveti Papaya umplută la cuptor Tort cu fasole rosie Suimono (Supa japoneza) Cas de soia fript

Recipe Cloud Tags:
- Recipe Hit Count - 001672

 

 


 

Thank you, your comments will be reviewed shortly!