Zexe

Zexe


no ratingno ratingno ratingno ratingno rating

Adresa: Strada Oltetului Nr. 30 , sector 2 ,
Bucuresti, Bucuresti

Timpul preparare: 30 - 60 min
Restaurant in Bucuresti > Romanesc | International > Restaurant Zexe

Specialitati Macelaresti

Momițe.

100gr Mare delicatesă în Franța de-o mănâncă numai bogații. Până și-or da seama și ai noștri la prețul de numai... 16.80 RON

Creier de vițel

100gr După cum alegeți, la pergament, în pesmet sau măcelăresc. 14.40 RON

Pizdulice..

100g Piesă uitată și rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobște era mâncată de parlagii; frăgezimea acestui mușchi neexersat este cu totul deosebită. 16.80 RON

Fudulii de tăuraș..

100gr. Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar. 12.00 RON

Măduvioare

100gr. Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, după cum vă e pofta. 16.80 RON

Gustari reci

Icre Tarama....

După rețeta Gherea, frecate îndelung cu untdelemn de măsline, zeamă de lămâie, cu piper negru râșnit și ceva ceapă de apă, tocată ca păsatul. 19.20 RON

Zacuscă de Sturion..

180gr Cu castraveți, arpagic și pește mai degrabă bulgăresc, că al nostru încă nu s-a copt! 28.80 RON

Afumături

100gr Șunci, costițe hițuite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnați picanți și multe altele, preparate după rețete clasice cu ingrediente 100% naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”. 14.40 RON

Piept de rata afumat ...

100gr Maturat în sare cale de două săptămâni și lăsat la fum până rezultă ce urmează... 24.00 RON

Racitura de curcan cu ou de prepelita...

130gr Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbietoare. 14.40 RON

Terina de rata cu dulceata de arpagic....

100gr Dupa o rețetă împrumutată de la profesorii din Franța. Cuprinde ficat de rață îndopată, vin de Porto și mirodenii. 26.40 RON

Zacuscă Boierească cu Hribi...

180gr La fel ca prima, dar înnobilată de ciuperca la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușteriii ce bagă în gură când intră în pițărie. 21.60 RON

Fasole făcăluită..

200/30gr Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă trasă în puțin ulei cu boia dulce. 12.00 RON

Icre de stiuca ....

80gr Preparate simplu dupa rețeta originală a negustorilor din Brăila. 24.00 RON

Salata de boeuf ....

200gr Mâncare strict românească, (dar cum să-i spui “salată de Bou”) având la bază o salată nemțească amestecată inspirat cu “mayonnaise”-a franțuzească. 19.20 RON

Zacuscă de casă (ușor picantă)...

200gr Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor. (Rețetă proprie) 16.80 RON

Mizilicuri

100gr, preparate din carne dupa retete clasice 14.40 RON

Păstrăv afumat cu salată de ceapă...

80/170g Ades întâlnit pe mesele moroșenilor, între două carafe de pălincă 26.40 RON

Gustari calde

Cupă caldă cu cozi de raci

150gr..ciuperci și sos Aioli după o rețetă a fraților Kivu, adică fratele Nicu că ceilalți doi erau în branșă, dar contabili, nu bucătari. 38.40 RON

Jumari boieresti..

250gr Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf. 26.40 RON

Chiftelute zexe

250gr, marar, carne, ceapa, usturoi, miez de paine in lapte 22.60 RON

Chiftelute a la bansoiu...

200gr Din carne de scoică, servite cu sos de mărar. (O intreagă filozofie!) 28.80 RON

Tuslama Regală din muchie și mură

300gr. Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene. O repunem pe listă. (Aici, varianta originală) 33.60 RON

Maduva in osul ei..

180/40gr Specialitate măcelărească servită cu sare grunjoasă și pastă de usturoi. 26.40 RON

Ciorbe

Ciorba de burta ...

300gr Adusă de turci și adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână și gălbenuș, zarzavat și oțet, ciorba de burtă ce a trezit din mahmureală generații de-a rândul, este acum piesă de rezistență în patrimoniul culinar național. 21.60 RON

Ciorba de perisoare .

80/250gr Din carne tocată fin și fiartă scurt în borș de tărâțe. 19.20 RON

Ciorba de potroace din pui de curte

100/250gr Se ia un pui de țară, se fierbe cu zarzavaturi, se acrește la limita suportabilului astfel rezultând o zeamă ce scoate băutura din cheflii și untul din bucătari. 21.60 RON

Ciorba ied

100/250gr Cu smântână și tarhon, după o rețetă ardelenească uitată. 28.80 RON

Supa clara de coada de bou

80/250gr Adusă de nobilii maghiari din Imperiu și împământenită pe întreg teritoriul Transilvaniei. Greu de găsit pe listele restaurantelor, datorită procesului de fabricație extrem de complex. 26.40 RON

Preparate la gratar

Pulpe de pui (de curte)

100gr Același pui, altă parte anatomică. 14.40 RON

Mușchiuleț de berbecuț

100gr „O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile. 28.80 RON

Piept de pui (de curte)

100gr Din pui oșenesc, crescut liber și neînghesuit, de se ține carnea pe oase. 14.40 RON

Mușchi de vită argentinian

100gr Bine fript, așa și așa sau în sânge, cum vă place. 36.00 RON

Pastramă din cotlet de berbecuț dezosat

100gr Că n-am mai avut bani de pulpă, care-i tare și ațoasă. 21.60 RON

Cârnăciori Cabanos .

100gr Făcuți de nea Florică, mezelar vechi din Epoca de Aur. 16.80 RON

Carnaciori picanti.

100gr Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră. (Rețetă originală Zexe). 16.80 RON

Ceafă de porc.

100gr, Tăiată la două degete ca să rămână mustoasă. 14.40 RON

Patricieni.

100gr Piesă de rezistență a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri și arome a fost o importantă sursă de desfătare a mușteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Bacalbașa. 14.40 RON

Ceafă de mangalița

100gr Carne de porc sănătoasă?! Da! Porcul de Mangalița, “Uleiul de masline pe patru picioare” , fără colesterol, cu un conținut de Omega 3, 6 și 9 superior Somonului. Recomandat copiilor, bătrânilor și persoanelor cu probleme cardiovasculare și căutat cu insistență de cunoscătorii sănătoși datorită gustului de excepție. Crește într-un an cât alții în trei luni și dacă îl întâlniți pe stradă îl recunoașteți după părul lânos, lung și creț, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu ȘORICI”. 26.40 RON

Mititei „Zexe”(Probabil cei mai buni din tara)

80gr/buc Invenție Românească de la sfârșit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri și condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătăriei noastre. 7.20 RON

Diverse

Chifle albe sau negre

1 buc 2.50 RON

Ardei iute...

1 buc 3.00 RON

Măsline grecești

100gr Kalamata, că nu am găsit mai bune. 10.80 RON

Cașcaval de oaie, de oaie maturat, de capră

100gr Așa de bune că mi-e și rușine să vă spun că le face la Horezu...un spaniol. 21.60 RON

Unt...

50gr De 83%, ca să fie demn de numele lui. 6.00 RON

Smântână

100gr Din lapte de vacă, covăsit de un palestinian, prieten cu spaniolul de mai sus. 6.00 RON

Telemea de oaie...

100gr Din Mărginimea Sibiului, adusă de un cioban atent selecționat, presărată cu neghilică. 10.80 RON

Garnituri

Cartofi piure..

Prăjit sau cu lapte, la alegere. 10.80 RON

Sos de usturoi...

200gr Cu supă de pui și niște ardei iute, tocat. 7.20 RON

Mamaliguta pripita ....

300gr Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele. 7.20 RON

Legume la gratar ....

100gr Întoarse o dată, stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare. 7.20 RON

Mujdei de usturoi....

200gr Clasic românesc, strivit în piuliță, cu sare, ceva ulei și botezat cu apa chioară. 10.80 RON

Ciuperci la gratar ....

100gr Perpelite iute să nu se scorojească. 9.60 RON

Cartofi prajiti ...

200gr În untură de rață, după rețeta originală. 10.80 RON

Cartofi copti ...

350gr În jar, cu sos de smântână și usturoi. 14.40 RON

Cartofi cu rozmarin....

200gr La cuptor cu ulei și plantă, până se rumenesc 10.80 RON

Varza calita in untura de rata..

250gr Zăcută 4 ore la foc mic, dimpreună cu boabe de piper, dafin și ceva afumătură...un deliciu! 13.20 RON

Specialitatea casei

Clapon

Cu varză roșie și prune uscate, miere, oțet, bacon afumat, muscat, vin ottonel sec. / precomanda 24 ore inainte 336.00 RON

Clapon.

Cu smochine, mămăligă cu stafide și scorțișoară. / precomanda 24 ore inainte 360.00 RON

Clapon..

Umplut cu brioșe, foie gras, garnitură de portocale și echalotte confiate, miere, unt și suc de portocale. / precomanda 24 ore inainte 384.00 RON

Peste si Fructe de mare

Rondele de Sturion

200/180gr Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei. 81.60 RON

Butterfish cu garnitură de sparanghel și sos cu icre roșii

200/120/50 ge Altă mâncare pe cale de apariție, că ne-a fost milă de români să nu aibă acces la așa bunătate. 81.60 RON

Crap prajit ...

250grCu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii). 40.80 RON

Saramura de crap...

250gr, cu mamaliguta si ardei iute 48.00 RON

Mancare gatita

.Pulpă de rață confiată, cu garnitura de varza si ardei iute

180/200gr Cu garnitură de varză și ardei iute, bună de te ascunzi ca să o mănânci singur. 43.20 RON

.Rasol de berbecut cu garnitura de piure

300/200gr Copt îndelung cu mirodenii proaspete și cu sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom. 50.40 RON

.Sarmale din carne de porc în foi de varză cu mămăliguță

200/150gr Sărmăluțe potrivite cu grijă și mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor. (Rețetă originală de la Hanu’ Ancuței). 31.20 RON

.Sarmale in foi de vita cu piept de gasca

200/50gr Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenția dumneavoastră. 50.00 RON

Tocanita de vitel.

200gr Tocăniță răzășească din carne de vițel, adaptare fericită a unei rețete culese și publicată de Radu Anton Roman. 40.80 RON

Ficat de rață îndopată (sau Foie Gras)

200/180g Pus la foc iute și servit cu o garnitură de gutui glasate. 70.80 RON

Fălcuțe de vițel în sos de vin

200g/170gr. Nu le-am găsit pe la noi decât crude, le-am fiert vreo zece ore și le-am innobilat cu un sos creat tot de Amalia. 57.60 RON

Ceafă de Mangalița cu iahnie de fasole

120/300gr Mâncare dietetică, că porcul ăsta n-are colesterol și nici fasolea n-are zahăr. 57.60 RON

Salate

Salată de hribi, cu arpagic și cuișoare

150gr capia, foi de dafin, boabe de piper, boabe de muștar, toate opărite cu oțet de mere și ceva miere să nu vă strepeziți la dinți. 18.00 RON

Salata de sfecla cu hrean.

200/20gr Din sfeclă coaptă indelung și servită cu hrean ras. 12.00 RON

Muraturi asortate.

300gr Murături de tot felul puse și pritocite de Nuța, soacra mea, cu pricepere moștenită de la bunica Oica, ce-a tot perfecționat rețeta în cei 94 de ani de viață. 14.40 RON

Salată din legume proaspete

300gr Roșii, castraveți, salată verde etc., combinate după cum vă e pofta. 12.00 RON

Salata verde..

300gr Servită cu o lămâie, că se poartă și nu o putem evita. 10.80 RON

Salata varza..

300gr Frecată cu sare, oțet de mere și ulei grecesc. 10.80 RON

Desert

Macarons

17g Aduse în hexagon de Catherine de Medici, inventate în Tours, perfecționate de maicuțe în Nantes sau descoperite în Siria? De fapt… cui îi pasă? Cert este că macarons au fost transformate în vedetele secolului al XXI-lea de către francezi. Totul a început cu ideea cofetărilor Casei Laduree de a lipi împreună două cochilii de macarons și a continuat cu sclipirea de geniu a lui Pierre Herme care le-a adăugat elementele lipsă: crema și culoare. Vi le prezentăm astăzi în varianta pariziană: rotunde, fine, crocante la exterior, moi în interior și umplute cu cremă din abundență. Aromele noastre: ciocolată, fistic, lime, gref, zmeură și cafea 4.00 RON

Prajitură fără zahar Choco-Framboise

115gr Cremă de ciocolată belgiană fără zahăr, zmeură și blat cu cacao. Ne-am gândit să oferim și celor care din diverse motive au renunțat la zahăr, un desert delicios (doar cu precomandă). 21.60 RON

Tartă Citron

120gr Pare a fi concepută pe vasele flotei engleze din secolul al XVIII-lea, unde consumul zilnic al sucului de lămâie era obligatoriu. Francezii susțin că a fost creată în Menton, oraș recunoscut pentru citricele sale. Englezească, franțuzească? Vă propunem varianta românească cu blat dulce fondant umplut cu un compotee de mango, cremă fină de ciocolată albă și lămâie, combinată îndrăzneț cu ghimbir proaspăt. 26.40 RON

Trois Chocolats

120gr Crema aerată și usoară a aparut prima oara sub numele de ''Mousse au chocolat'' când Menon, savantul gastronom al Franței secolului al XVIII-lea , a denumit-o astfel după spuma care se forma deaspura ciocolatei cu lapte. Prima rețetă este publicată de Viard în 1820. Trois Chocolats este un desert format din trei feluri de mousse de ciocolată : Caraibe 66% creata dintr-un mix de boabe culese de pe mici plantații aflate pe țărmul Mării Caraibelor, Guanaja 41% al cărui gust puternic de ciocolată este calmat de notele subtile de lapte și Ivoire, ciocolată albă nu foarte dulce, cu aromă delicată de vanilie, toate așezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao. 30.00 RON

Forêt Noire...

120gr Inventată în Germania secolului al XX-lea de catre Josef Keller, prăjitura înregistrată în 2003 de autoritațile germane pentru a-i proteja componența conține la bază ''vișine, friscă, unt sau o combinație între cele două, un blat de cacao îmbibat cu Kirch, toate îmbrăcate în friscă sau unt și decorate cu bucați de ciocolată''. La noi o găsiți cum ar spune francezul ''revisité '' și adaptată gustului românesc: mousse de ciocolată neagră Caraibe 66% pus în valoare de un coulis de vișine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar și blat pufos de cacao. 30.00 RON

Le Petit-Antoine..

120gr Creat în anul 2008, Le Petit-Antoine a devenit foarte repede best-sellerul lui Stephan Glacier (campion mondial în 2006 Phoenix-Statele Unite). Numit de critici “operă de artă în miniatură” acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de pădure, lejeritatea mousee-ului de Gianduja și finețea glasajului din ciocolata cu lapte. 30.00 RON

Mademoisselle Tonka

120gr Dulcele căpșunilor și al boabelor de tonka, cremă fină de brânză și blatul crocant de biscuiți vor stârni adevărate pasiuni. O prajitură cu branză memorabilă. 27.60 RON

Jardin d'Eden

130gr Am creat pentru meniul nostru o variantă personală a Grădinii Edenului, prăjitura concepută la “Maison Vergne” : mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar și fructe proaspete. Am ales blatul Dacquoise, un blat ușor din bezea și alune de pădure, specific zonei de sud-est a Franței. 31.20 RON

Bauturi Non - Alcoolice

Băuturi Alcoolice

Vinuri

Feteasca Neagra, Arezan

Vin rosu, Crama Atelier, 2012 sec 13,5% 114.00 RON

Merlot, Samburesti

Vin rosu, Domeniile Samburesti, 2012, sec13 % 72.00 RON

Feteasca Neagră, Terase Danubiene

Vin rosu. Vinarte, 2013 sec 13% 72.00 RON

Feteasca Neagră, Premium Hr

Vin rosu, Budureasca, 2013 sec 13,5% 84.00 RON

Cabernet Sauvignon, Epicentrum..

Vin roze, Crama Girboiu, 2014 sec 13,5% 78.00 RON

Traminer, Charme De La Mer

Vin roze, M1 Crama Atelier, 2014 demisec 12,5% 90.00 RON

Feteasca Neagra Arezan Rose

Vin roze, M1 Crama Atelier, 2014 sec 13% 102.00 RON

Busuioaca Colocviu

vin roze, Casa Cotnari, 2014, sec 13% 122.40 RON

Feteasca Neagra, Ingeri

Vin rosu, Crama Basilescu, 2013 sec 14% 132.00 RON

Feteasca Neagra, Cantus Primus

Vin Rosu, Viile Metamorfosis, 2012, sec 13,5% 132.00 RON

Cabernet Sauvignon, Chateau Valvis

vin rosu, Samburesti, 2009 sec 13,5% 150.00 RON

Samburest

Vin roze, Domeniile Samburesti, 2014 Sec 12,5% 72.00 RON

Feteasca Neagra & Cabernet Sauvignon...

Vin roze, Alira, 2014 sec 13% 78.00 RON

Merlot, Prince Matei

vin rosu,Vinarte, 2010 sec 13,5% 174.00 RON

Primus Merlot

vin rosu, Rotenberg, 2008 sec 14% 204.00 RON

Cabernet Sauvignon.......

vin rosu, Lacerta, 2011, sec 13,5 126.00 RON

Feteasca Alba Ingeri

Vin Alb,Crama Basilescu, 2014, sec 13% 78.00 RON

Sauvignon Blanc .....

Vin alb, Liliac, 2014 sec 13,5% 108.00 RON

Feteasca Alba ..

Vin alb, Liliac, 2014 sec 13,5% 111.20 RON

Sauvignon Blanc.......

Vin alb, Crama Bauer, 2014, sec 13,5% 108.00 RON

Feteasca Regala

Vin alb, Gramma, 2014 sec 12,5% 72.00 RON

Sauvignon Blanc, Prince Stirbey

Vin alb, Agricola Stirbey, 2014 sec 13,5% 96.00 RON

Sauvignon Blanc, Premium Hr

Vin alb, Budureasca, 2013 sec 14% 72.00 RON

Feteasca Regala, Sole

Vin alb, Cramele Recas, 2014 sec 13% 114.00 RON

Tămâioasă Românească, Colocviu

Vin alb, Casa Cotnari, 2014, sec13% 108.00 RON

Muscat Ottonel, Tectonic,

Vin alb, Crama Girboiu, 2014, sec13% 90.00 RON

Tămâioasă Românească, Bristena

vin alb, Budureasca, 2013 demidulce 12,5% 72.00 RON

Riesling Italian, Cuvee D'excellence

Vin alb, Vinarte, 2014 sec 13,5% 78.00 RON

Chardonnay Premium Hr

Vin Alb, Budureasca, 2014 sec 14% 78.00 RON

Chardonnay, Leat 6500

Vin alb, M1 Crama Atelier, 2013, sec 13,5% 108.00 RON

Furmint Stonewine

Vin alb, Balla Geza, 2013, sec 14% 126.00 RON

Merlot...

vin rosu, Lacerta, 2011, sec 13,5 % 126.00 RON

Ai un cod promotional?

Foloseste-l la finalizarea comenzii!
vezi codurile promotionale

Restaurant Zexe

Mancare Qty Pret Sterge
Total:

Info restaurant Zexe:

Zexe

Timp livrare restaurant: 30-60 minute

Program Zexe:

  • Luni:
    11:00 - 01:00
    Marti:
    11:00 - 01:00
    Miercuri:
    11:00 - 01:00
    Joi:
    11:00 - 01:00
    Vineri:
    11:00 - 01:00
    Sambata:
    11:00 - 01:00

Carduri Acceptate

carduri plata mancare

Recomanda restaurant Zexe cu:

Prezentare Restaurant Zexe

Zexe Zahana e de neocolit cand doriti sa mancati romaneste, insa nu mancarea aceea romaneasca traditionala, taraneasca ci una un pic mai " de oras ". Exista bucatarie traditionala romaneasca? Se poate face un restaurant gastronomic cu profil romanesc? Poti fi cinstit cand declari ca ai cea mai buna mancare din Bucuresti si nu numai ? Sunt intrebari la care Zahanaua Zexe isi propune sa raspunda afirmativ. Prin Eater.Ro, ai Zexe Bucuresti la tine acasa. Poti comanda din meniul cu specific romanesc: racitura de curcan cu ou de prepelita, jumari boieresti si ciorba de potroace din pui de curte. Comanzi online cu livrare la domiciliu sau la birou de la restaurantul Zexe Bucuresti, prin Eater.RO!

Pareri & Note Restaurant Zexe

Afiseaza
Nota este calculata in functie de Calitate 70%, Prezentare 20%, Livrare 10%
Recomanda:

 

 

Fii primul care isi adauga parerea aici

*Scorul reprezinta media stelelor primite de la useri nostri, in functie de calitatea mancarii, prezentare si timpul de livrare