Apr 28, 2016 - tips&tricks    No Comments

Urzica si beneficiile ei

ceai-de-urzica-535x400

 

Ai intrat vreodată în contact cu o urzică? Ti-a provocat usturime când ai atins-o?

Acest lucru apare din cauza faptului că frunzele de urzică şi tulpina urzicior au păr fin pe ele care eliberează substanţe chimice iritante, atunci când vin în contact apropiat cu pielea.
Urzica este cunoscută cu titlu de Urtica dioica în latină şi are o moştenire redutabilă ca plantă medicinală. A fost folosită încă din timpurile medievale ca diuretic în Europa, şi este un tonic foarte bun pentru femei. Dacă ai acces la plante proaspete, ai putea să usuci frunze de urzică în mod natural la soare şi să-ţi prepari o ceaşca de ceai de urzici. Fiecare ceaşcă de ceai de urzici conţine vitaminele A, B, şi K, riboflavina, niacina, acid folic, glucide (71.33%), grăsime (2,36%) și proteine (25,8%).
De asemenea, este bogat în minerale precum calciu, fier, potasiu, fosfor, mangan, zinc, cupru și magneziu. Se poate afirma despre ceaiul de urizcă că este o metodă excelentă pentru vitaminizarea şi mineralizarea organismului: contribuie la detoxifierea organismului prin favorizarea diurezei, este suport pentru sănătatea articulaţiilor şi susţine vitalitatea organismului.

 

sursa foto: pinterest

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!