Dec 5, 2012 - Retete    No Comments

Chec cu crema de oua

Presupun ca nu trebuie sa va conving sa preparati aceasta reteta. Este chec! Glazurat! Un pic de nucsoara si un mic truc este tot ce ai nevoie pentru aceasta reteta delicioasa.

Crema de oua se face amestecand spuma cu lapte de pasare, inainte sa o adaugi in aluat. Rezulta un chec incredibil de fraged. L-am incercat o data si de atunci il prepar de fiecare data cand am ocazia. Crema de oua nu o sa aiba acceasi consistenta ca frisca, dar o sa devina foarte spumosa si isi va dubla volumul. Checul este atat de fraget si delicios, aproape catifelat. Este super bun si decadent.

 

Ingrediente:

Chec

1/2 cana lapte de pasare

1 1/2 cani faina alba

1 1/2 lingurite praf de copt

1/2 lingurita sare

un praf de nucsoare

1 baton de unt, la temperatura camerei

1 cana zahar alb

2 oua

1 galbenus de ou

1 lingurita esenta de vanilie

Glazura

1/2 cana zahar praf

1 1/2 linguri rom, brandy sau bourbon

2012-12-3-EggnogLoaf-7.jpg

 

Incalzeste cuptorul la 200°C. Intr-o tava de chec puneti hartie de copt.

Cu un mixer amestecati laptele de pasare la viteza mare pana isi dubleaza volumul, 6-8 minute. Din cauza oualelor si a altor ingrediente, nu va arata ca frisca, dar trebuie sa fie asemanatoare. Pastreaza crema la frigider pana o folosesti.

Intr-un castron amesteca faina, praful de copt, sarea si nucsoara. Pune deoparte.

Cu mixerul amesteca untul, la viteza medie, pana devine cremos, 1-2 minute. Adauga zaharul si amesteca pana cand compozitia devine pufoasa si deschisa la culoare, 3-5 minute. Adauga oul si galbenusul pe rand, incorporand complet fiecare ou. Adauga esenta de vanilie.

Presara compozitia cu faina peste compozitia din unt. Amesteca la viteza mica pana cand ingredientele se omogenizeaza.

Cu o spatula incorporati 1/3 din laptele de pasare in aluat. Restul pune-l intr-un castron. La inceput laptele de pasare nu o sa se incorporeze in aluat, dar continua sa amesteci. Toarna compozitia in tava si netezeste suprafata. Introdu tava in cuptor pentru 50-60 minute.

Checul este gata cand are culoare aurie, poti sa incerci checul cu o scobitoare.

Dupa ce scoti checul din cuptor, lasa-l in tava pentru 10 minute, apoi scoate-l cu tot cu hartia de copt si lasa-l sa se raceasca. Scoate hartia de copt. Cand aproape s-a racit checul, pregateste glazura si pune-o peste chec. Lasa glasura sa se intareasca inainte sa tai checul.

Checul se pastreaza la temperatura camerei, acoperit, pentru aproximativ 3 zile.

2012-12-3-EggnogLoaf-1.jpg

 

 

 

Dec 4, 2012 - Pizza    No Comments

Pizza cu prosciutto si rucola

Pizza cu prosciutto si rucola – 30 cm

In serile aglomerate, imi vine de ajutor faptul ca am nevoie doar de un ingredient – prosciutto. De asemenea in weekend, cand gatesc pentru prieteni, in mod sigur le prepar si pizza cu prosciutto si rucola. Este rapid, usor si toata lumea o aprecieaza.

 

Intr-un cuptor bine incalzit, o pizza este gata in 10 minute. Dar daca iei in considerare si timpul necesar prepararii ingredientelor, o pizza nu mai poate fi considerata o cina rapida. Pare mult mai simplu sa pui mana pe telefon si sa comanzi pentru acasa. Totusi va recomand sa incercati aceasta reteta. Toppingul este format din prosciutto crocant si multa rucola, deci este gata imediat.

Combinatia dintre prosciutto gras si sarat si rucola este clasica. Obisnuiam sa rup bucatile de prosciutto si rucola si sa le imprastii pe pizza, dar am descoperit ca este mai gustoasa daca las bucatile de prosciutto intregi si pavez pizza in acest fel.

Dupa ce o scot din cupor, imprastii pe pizza o cantitate suficienta de rucola, maginile se inmoaie dar nu se vestejesc si astfel obtii o combinatie interesanta.


Ingrediente:

1 blat de pizza, facut in casa sau cumparat

1 lingura ulei de masline

2 linguri sos de rosii

mozzarella rasa

4 felii de prosciutto

1 salata rucola

Preparare:

Preincalziti cuptorul la 300°C pentru 30 minute.

Tapetati tava cu faina. Puneti blatul de pizza in tava. Ungeti marginile blatului cu ulei de masline. Acoperiti bine blatul cu sos de rosii. Presarati mozzarella si asezati feliile de prosciutto astfel incat sa acopere complet blatul. Mai presarati niste mozzarella si apoi introduceti pizza in cuptor pe gratarul din mijloc.

Coaceti pizza pana cand devin aurie si mozzarella are bule, aproximativ 6 minute la 300°C. Dupa ce o scoateti din cuptor presarati rucola.

 

 

Restaurantul Theater Pub Inlight

Este restaurantul sau mai bine spus o parte din casa ta, aici poti face ce iti doresti, poti savura din preparatele delicioase, de acum le poti comanda  si acasa cu livrare la domiciliu prin Eater.ro, poti asculta muzica de calitate, concerte de jazz, rock si nu numai. Iar daca nimic din toate aceste nu te tenteaza atunci sigur putina actorie te va binedispune, mai ales daca esti cu cei mici dupa tine, sigur aici vei sta linistit, centrul de actorie se regaseste in incinta restaurantului si dupa mult timp vei putea savura o  masa in linste…

Restaurante BucurestiRestaurant pub