Apr 8, 2016 - tips&tricks    No Comments

Consumul de linte !

descărcare

 

Lintea (denumita in latina Lens culinaris esculenta) este leguma de dimensiuni mici dar cu un factor nutritiv ridicat, ale carei origini au legaturi cu vechii oameni ai preistoriei.

De la semintele de floarea soarelui care sunt cele mai bogate in proteine si pana la semintele minuscule de ceapa, usturoi, patrunjel, marar, mustar, varza, bostan, mei, hrisca verzuie sau bej, grau, orz, ovaz, secara, amaranth, susan, quinoa, schinduf, linte, naut, cat si alte soiuri precum lucerna, trifoi, broccolii, mustar, ridichi, salata, spanac etc.

Alti nutrienti importanti din alcatuirea unei boabe de linte sunt manganul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul, potasiul, vitamina B1. Beneficiile practice ale consumului regulat de linte sunt: scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange,previne aparitia afectiunilor inimii, creste nivelul de energie al organismului rezistenta fizica la efort.
Cele mai comune tipuri de linte sunt de culoare verde sau maro, dar lintea este disponibila si în culorile negru, galben, roşu şi portocaliu. Aroma diferă uşor printre soiurile de linte, gustul fiind în general unul dens, oarecum de nucă.
Combinatia dintre orez si linte creste de trei ori valoarea proteinelor” – ne spune nutritionistul Patrick Holford. Seminţe de linte datând de 8000 ani au fost descoperite in situri arheologice din Orientul Mijlociu. Alte cateva beneficii pentru sanatate oferite de linte verde enumeram in continuare.
Masa ce contine 200 de grame de linte preparata va asigura 200% din doza zilnica recomandata de molibden, 90% din necesarul zinic de acid folic sau 63% din necesarul de fibra alimentara. Dacă aveţi rezistenta la insulina, hipoglicemie sau diabet este recomandat sa consumati preparate din linte care pot ajuta cu adevarat la echilibrarea nivelului de zahar din sange in timp ce furnizeaza energie constant.
Continutul ridicat de fibre din linte previne cresterea rapida a nivelului zahărului din sânge după fiecare masă.

 

sursa foto: pinterest

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!